Składniki:
- 5 ziemniaków (takiej samej wielkości)
- Olej z oliwek
- Ulubiona przyprawa ja wybrałam oregano,
- Sól
Ziemniaki obieramy, nacinamy je do 3/4 grubości raz przy razie tak jak na zdjęciu . Oblewamy olejem z oliwek obsypujemy oregano i solą. pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180' C i gotowe.
Smacznego
PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości.
Te ziemniaki nazywają się po szwedzku hasselbackspotatis. Też bardzo je lubię...
OdpowiedzUsuńDziękujemy za podanie szwedzkiej nazwy Pozdrawiamy
UsuńMuszę je zrobić, proste a tak smacznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuń