poniedziałek, 24 lutego 2014

Grilowane Warzywa

Grillowane warzywa są świetnym dodatkiem do pieczonego Kurczaka czy innych mięs. Są bardzo proste w przygotowaniu i bardzo aromatyczne poprzez dodatek ziół. Można je przygotować w piekarniku, na patelni grillowej w domu czy na grillu na Świerzym powietrzu.
Grillować można naprawdę wiele warzyw,  ja  użyłem do tego cukinii i bakłażana.

Składniki:


  • Cukinia,
  • Bakłażan,
  • Olej z oliwek,
  • Sól i pieprz,
  • Oregano,
  • Tymianek (wy możecie użyć waszych ulubionych ziół)


Przygotowanie:

Warzywa płuczemy, kroimy na plastry o grubości około centymetra . Wrzucamy je do miski, zalewamy trzema łyżkami oliwy z oliwek i przyprawiamy. Dokładnie mieszamy, by zioła pokryły, każdy plasterek warzyw. Na rozgrzanej i suchej patelni grillowej układamy warzywa i grillujemy . Po 1 minucie z każdej ze stron.
Smacznego




PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości.


3 komentarze:

  1. Chodzą za mną takie warzywka. Ale nie mam takiej patelni, od dawna planuję zakup i muszę w końcu kupić :) Cukinię mogłabym jeść kilogramami :D !

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam grilowane bakłażany!
    *ślinka cieknie*

    OdpowiedzUsuń