niedziela, 22 marca 2015

Ciasto bananowe

W naszej misce z owocami  banany zrobiły się brązowe. Szukaliśmy jakiegoś przepisu co można by z nich zrobić, ale coś innego niż wykorzystać je w koktajlach. Przeszukując internet znaleźliśmy na jednym z holenderskich blogów kulinarnych taki  o to pyszny przepis chcieli byśmy się nim z Wami podzielić.









Składniki :


  •  175 gr mąki
  •  25 gr kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli 
  •  3 jajka 
  • 3 dojrzałe banany
  • 40 gr orzechów włoskich
  • 25 ml mleka np migdałowe  
  • 50 g cukru 



Przygotowanie :

Rozgrzewamy piekarnik do 175' C 
W misce mieszamy wszystkie suche składniki  dodajemy jajka, mleko  i rozgniecione banany wraz  z pokrojonymi orzechami. Wszystko dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do foremki na babkę prostokątną i pieczemy przez 35-40 minut  sprawdzając patyczkiem czy ciasto się upiekło.

1 komentarz: