środa, 10 września 2014

spaghetti z pulpecikami



W naszej kuchni  unosi się piękny zapach czosnku i pomidorów. Uwielbiamy jadać makarony z 
różnymi sosami. Dziś taki wariant z pulpecikami z mielonego mięsa. Prosty i szybki w przygotowaniu, lubiany przez dzieci i nie tylko.




Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego ( wołowego),
  • 1 cebula, 
  • 2 ząbki czosnku, 
  • puszka pomidorów,
  • oregano,
  • sól, pieprz,
  • oliwa z oliwek.
Przygotowanie:

Z mięsa mielonego doprawionego solą i pieprzem formujemy małe kuleczki, które obsmażamy na tłuszczu. Gdy mięso jest gotowe przekładamy je do miseczki. Na tej samej patelni przysmażamy drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem i dodajemy do nich pomidory,  przyprawiamy do smaku. Do przygotowanego sosu dorzucamy pulpeciki i podgrzewamy jeszcze  parę minut.  Sos mieszamy z ugotowanym makaronem.

3 komentarze:

  1. Uwielbiam makaron pod wszelką postacią :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Łał! wygląda pysznie! jestem bardzo ciekawa jak smakuje!
    wspaniałe zdjęcie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super przepis, musisz go podpromowac na www.dompelenpomyslow.pl :)

    OdpowiedzUsuń