środa, 3 września 2014

Papryka z fetą


Papryka z  fetą  to doskonałe połączenie
smakowe, chyba już nikomu nie trzeba o tym mówić .
Dlatego szybko przechodzimy do przygotowania. 
Każdy z Was może użyć papryk i sera w ilości takiej jakiej każdemu z Was będzie potrzebna. My użyliśmy  dla nas dwoje 4  papryki i 100 g sera feta 

Przygotowanie
Paprykę płuczemy i  kroimy na pół , pozbywamy się gniazd nasiennych. Wykładamy na blaszce do piekarnika rozgrzanego do 200'C lub używamy funkcji grill w piekarniku ( bądź na tradycyjnym grillu ) . Zapiekamy paprykę by  jej skórka mocno ściemniała, może nawet być czarna . Następnie gorącą paprykę wkładamy do papilotek z foli aluminiowych bądź do worków do piekarnika. (nigdy nie wkładamy do reklamówek czy zwykłych worków). Po paru minutach ściągamy z papryki skórkę, która bardzo łatwo odchodzi. Taką paprykę układamy na talerzu posypujemy pokruszoną  fetą skrapiamy olejem z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem. 
Przygotowanie bardzo łatwe a smak naprawdę dobry - polecamy.




Warzywa psiankowate 2014

1 komentarz:

  1. Wspaniała przekąska. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)

    OdpowiedzUsuń