Powoli żegnamy już
lato, więc aby dobrze wspominać letnie wypieki proponujemy Wam te szybkie i proste w przygotowaniu ciastka. Idealnie
nadają się do poczęstunku gdy odwiedzą Nas niespodziewani goście. Na pewno
przypadną do gustu, każdemu łasuchowi.
Produkty:
- Budyń
- Ciasto francuskie
- Świeże maliny
Przygotowanie:
Gotujemy budyń jak na
opakowaniu i czekamy aż ostygnie. W tym czasie rozpakowujemy ciasto francuskie
i kroimy dużą szklanką koła tak aby powstała ich parzysta ilość. W połowie kół
wykrajamy mniejszą szklanką środek (będzie to góra naszych ciastek). Góry
ciastek nakładamy na doły i środek wypełniamy budyniem. Ciasto francuskie
urośnie, więc nie martwcie się że warstwa budyniu jest wyżej niż brzegi
ciastka. Ciastka układamy na blaszce do pieczenia wysmarowanej masłem i
pieczemy w 180’C przez 15 min. Na koniec ozdabiamy ostygnięte ciastka
malinkami. Świetnie smakują przysypane niewielką ilością cukru pudru.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz