A to przepis na nią
Składniki:
- Placki tortilla,
- Puszka pomidorów,
- Cebulą,
- Puszka kukurydzy,
- Puszka czerwonej fasoli,
- Mozzarella,
- Ząbek czosnku,
- Filet z kurczaka,
- Olej do smażenia,
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
W garnuszku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i pomidory. Obrany ząbek czosnku wyciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy mięso nabierze koloru dorzucamy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Na patelnię dolewamy sos pomidorowy przygotowany w garnuszku. Całość gotujemy parę minut i doprawiamy według uznania. Na placek tortilla wykładamy gotową masę i posypujemy pokrojoną mozzarellą. Przykrywamy z wierzchu drugim plackiem. Tak skompletowaną potrawę obsmażamy na suchej patelni grillowej po parę minut z każdej strony. Aby w miarę szybko i łatwo obrócić nasze danie na patelni, przydatny będzie duży talerz.
Smacznego
PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości.
Pozdrawiamy Ada i Patryk :)
Polubiłam to danie od pierwszego posmakowania :) najczęściej robię ze szpinakiem i serem :)
OdpowiedzUsuńO muszę spróbować
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda,na pewno też tak smakuje:)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować zrobić;)