czwartek, 28 listopada 2013

Ziemniaki po szwedzku

Tak jak wczoraj wspominałam dzis przepis na ziemniaki po szwedzku.

Składniki:

  • 5 ziemniaków (takiej samej wielkości)
  • Olej z oliwek
  • Ulubiona przyprawa ja wybrałam oregano,
  • Sól 
Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy, nacinamy je do 3/4 grubości raz przy razie tak jak na zdjęciu . Oblewamy olejem z oliwek obsypujemy oregano i solą. pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180' C i gotowe.

Smacznego



PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości.

3 komentarze:

  1. Te ziemniaki nazywają się po szwedzku hasselbackspotatis. Też bardzo je lubię...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy za podanie szwedzkiej nazwy Pozdrawiamy

      Usuń
  2. Muszę je zrobić, proste a tak smacznie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń