poniedziałek, 17 lutego 2014

Krążki cebulowe, onion rings

Krążki cebulowe czy tak zwane onion ring są ciekawą przekąską czy  zamiennikiem frytek.
Są bardzo łatwe w przygotowaniu i nie zajmują dużo czasu.  Zachęcam Was do ich wypróbowania.

Składniki:

  • 3 duże cebule,
  • 2 jajka,
  • Pol Szklanki maki,
  • Pół szklanki bułki tartej
  • 4 łyżki mleka
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia


Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy w krążki o grubości około 5 mm i rozdzielamy każdy krążek osobno. W miseczce roztrzepujemy jajka i dodajemy do nich mleko oraz przyprawiamy je solą i pieprzem .  Przygotowaną cebulę moczymy wpierw w jajku zaś obtaczamy w mące,  ponownie w jajku i tartej bułce .
Przygotowane krążki smażymy w frytkownicy w temperaturze 170' C przez 5 minut, gotowe obsypujemy solą .


PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości.



6 komentarzy:

  1. tyle raz mnie kusiło żeby je zrobić i jakoś odwlekałam :) a tak pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Są bardzo proste w przygotowaniu
    Polecam

    OdpowiedzUsuń