My nasze tacos postanowiliśmy wypełnić mięsem mielonym. i tym co mieliśmy pod ręką
Nam taka przekąska bardzo zasmakowała i zapewne będziemy próbować również innych wariacji.
Składniki :
- 8 tacos
- 300 g mięsa mielonego,
- szczypta kuminu,
- szczypta pieprzu kajeńskiego,
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- ząbek czosnku,
- sól i pieprz,
- mała puszka kukurydzy
- pomidor,
- cebula czerwona,
- sałata,
- olej do smażenia,
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy mięso wraz z wyciśniętym czosnkiem. Przyprawiamy je kuminem, pieprzem kajeńskim, papryką solą i pieprzem. Dodajemy do tego pół szklanki wody i odcedzoną kukurydze całość dusimy przez 5 minut.
Paprykę i pomidora kroimy w kostkę cebulę w piórka, a sałatę dzielimy na mniejsze kawałki
do podgrzanych tacos w piekarniku (przez 3 minuty 180'C) wykładamy mięso i warzywa. Całość można polać jakimś sosem bądź dodać zupełnie co innego wszystko zależy od Waszej fantazji.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz