Składniki :
- 300 ml bulionu warzywnego,
- ząbek czosnku,
- 1 puszka pomidorów,
- 1 papryczka chili,
- olej z oliwek,
- sół, pieprz,
- szczypta oregano.
Przygotowanie :
W garnuszku rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim ząbek czosnku wraz z papryczka i oregano, następnie dodajemy pomidory i je obsmażamy przez 3 minuty i zalewamy całość bulionem. Gotujemy przez 10 minut. Całość blendujemy (jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodajemy więcej bulionu a jeżeli zbyt wodnita gotujemy dłużej ) i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
My naszą zupkę podaliśmy z pysznymi grzankami z czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Smacznego
przepyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńLubie takie zupki!
OdpowiedzUsuńDziękuję za dodanie wpisu do akcji "Zupa Krem'.
Takie pikantne smaki uwielbiam :) I grzaneczka do tego - pycha :D
OdpowiedzUsuń