Składniki
4 tortille,
Makrela wędzona,
8 pomidorów koktajlowych,
8 małych cebulek z octu,
Sałata np. Rukola,
Ząbek czosnku,
Gęsta Śmietana,
Trochę zielonej pietruszki, bazylii i szczypiorku
Sól i pieprz.
Przygotowanie
Zioła drobno kroimy czosnek wyciskamy i dodajemy do Śmietany która przyprawiamy solą i pieprzem. Pomidory kroimy na połówki. Rybę dobrze obieramy z skóry i ości jednocześnie dzieląc ja na mniejsze kawałki. Na foli plastikowej kładziemy tortille i smarujemy łyżka gęstej śmietany z ziołami. Na to układamy pasek z trochę ryby sałaty pomidorków i cebulek. Dokładnie i ciasno zawijamy tortille i obwijamy folia spożywczej. Wkładamy do lodówki.
I przystawka na przyjecie gotowa
Smacznego