środa, 25 września 2013

Tort Bezowy

Składniki:
  • 2 lub 3 spody bezowe
  • 400g serka mascarpone
  • 200ml śmietany kremówki
  • 400g świeżych malin
  • cukier puder
Przygotowanie:

 Serek maskarpone mieszamy z ubitą na sztywno śmietaną. Dodajemy 4 łyżki cukru pudru (można dodać więcej według uznania). Gotowe spody smarujemy przygotowaną masą i przekładamy świeżymi malinami (można użyć też innych owoców leśnych).
Smacznego ;)






3 komentarze:

  1. prze_piękne i pyyyszne! prosze o odp.- nie wiem- serio!- zawsze robię sama(!)- gdzie i po ile (zł) kupić owe spody? :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Spody mozna kupic w wielu sklepach czy cukierniach cena to około 15 zł za komplet

    OdpowiedzUsuń