Jednej na sałatki (Pojemnik na sałatkę, sos, pieczywo wyposażony w nóż i widelec),
a drugi pojemnik ma 3 komory jedna większą i dwie mniejsze na np owoce .
Zapewne większość z Was zabiera do Pracy czy tez szkoły zwykłe kanapki lub coś kupionego na szybko. Ja Proponuje Wam abyście zabierali domowe jedzenie. mogą to być własnoręcznie przygotowane kanapki, czy inne danie . dziś natomiast zachęcam Was do przygotowania pysznej sałatki . Jej przygotowanie zajmie wam 10 minut, więc zabierzmy się do dzieła, bo nie mamy wiele czasu.
Składniki :
- 1 pierś z kurczaka,
- łyżeczka przyprawy gyros,
- 1/2 czerwonej cebuli,
- sałata rzymska (możecie użyć innej )
- parę pomidorków koktajlowych,
- troszkę sera feta,
- pestki dyni,
- ulubiony winegret.
Przygotowanie:
Filet z kurczaka przekrawamy na pół tak by stracił na swojej grubości (dzięki czemu będzie się szybciej smażył ). Na rozgrzanej patelni obsmażamy kurczaka posypujemy go przyprawą gyros, liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki i wkładamy do naszego pojemniczka, cebule kroimy w piórka ser feta w kostkę, a pomidory na pół. Całość przekładamy do naczynia z sałatką. Obsmażonego kurczaka kroimy w paski i również dodajemy do sałatki, a do pojemniczka przelewamy nasz sos.
Tak przygotowane drugie śniadanie zrobi na pewno wrażenie na naszych znajomych w pracy czy szkole, a dzięki pojemnikom na lunch z IKEA ich zabranie do torby jest o wiele wygodniejsze.