środa, 27 sierpnia 2014

Ciastka z budyniem i malinami

Powoli żegnamy już lato, więc aby dobrze wspominać letnie wypieki proponujemy Wam te szybkie  i proste w przygotowaniu ciastka. Idealnie nadają się do poczęstunku gdy odwiedzą Nas niespodziewani goście. Na pewno przypadną do gustu, każdemu łasuchowi.





Produkty:
  • Budyń
  • Ciasto francuskie
  • Świeże maliny

Przygotowanie:
Gotujemy budyń jak na opakowaniu i czekamy aż ostygnie. W tym czasie rozpakowujemy ciasto francuskie i kroimy dużą szklanką koła tak aby powstała ich parzysta ilość. W połowie kół wykrajamy mniejszą szklanką środek (będzie to góra naszych ciastek). Góry ciastek nakładamy na doły i środek wypełniamy budyniem. Ciasto francuskie urośnie, więc nie martwcie się że warstwa budyniu jest wyżej niż brzegi ciastka. Ciastka układamy na blaszce do pieczenia wysmarowanej masłem i pieczemy w 180’C przez 15 min. Na koniec ozdabiamy ostygnięte ciastka malinkami. Świetnie smakują przysypane niewielką ilością cukru pudru.


Smacznego. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz