czwartek, 26 września 2013

Sałatka gyros

Składniki:
  • filet z kurczaka,
  • średniej wielkości kapusta pekińska,
  • cebula (można użyć czerwonej),
  • papryka czerwona,
  • 3 ogórki małosolne,
  • puszka kukurydzy konserwowej,
  • 4 łyżki majonezu i keczupu,
  • przyprawa gyros
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz do smaku.
Przygotowanie

Filet kroimy w kostkę  i obsmażamy na odrobinie tłuszczu. Gdy mięso nabierze koloru dodajemy przyprawę i obsmażamy przez 2 minuty. Kapustę szatkujemy. Cebulę, ogórki, paprykę  kroimy w kostkę oraz dodajemy odcedzoną kukurydze. Sos przygotowujemy z połączenia majonezu i keczupu, doprawiamy do smaku. Całość dokładnie mieszamy.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz