Grillować można naprawdę wiele warzyw, ja użyłem do tego cukinii i bakłażana.
Składniki:
- Cukinia,
- Bakłażan,
- Olej z oliwek,
- Sól i pieprz,
- Oregano,
- Tymianek (wy możecie użyć waszych ulubionych ziół)
Przygotowanie:
Warzywa płuczemy, kroimy na plastry o grubości około centymetra . Wrzucamy je do miski, zalewamy trzema łyżkami oliwy z oliwek i przyprawiamy. Dokładnie mieszamy, by zioła pokryły, każdy plasterek warzyw. Na rozgrzanej i suchej patelni grillowej układamy warzywa i grillujemy . Po 1 minucie z każdej ze stron.
Smacznego
PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości.
smaczne warzywka
OdpowiedzUsuńChodzą za mną takie warzywka. Ale nie mam takiej patelni, od dawna planuję zakup i muszę w końcu kupić :) Cukinię mogłabym jeść kilogramami :D !
OdpowiedzUsuńUwielbiam grilowane bakłażany!
OdpowiedzUsuń*ślinka cieknie*