Ja zakupiłem w nim czerwoną soczewice postanowiłem z niej ugotować zupę.
Składniki:
- Szklanka czerwonej soczewicy,
- Puszka pomidorów,
- Cebula,
- Czosnek,
- Bulion warzywny 1 litr
- Bazylia,
- Olej z oliwek,
- Sól i pieprz,
Przygotowanie:
W garnku rozgrzewamy olej, na którym obsmażamy pokrojoną cebule z czosnkiem. Gdy nabiorą koloru dodajemy pomidory i soczewice. Przesmażamy troszkę całość, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Całość blendujemy i przyprawiamy. Można podawać z gęstą Śmietaną.
Smacznego
PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości.
zupka prezentuje się wyśmienicie :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :-)
Nie jadłam nigdy.
OdpowiedzUsuńZupa wygląda na smaczną, a przede wszystkim bardzo pożywną. Piękny kolor :)
OdpowiedzUsuńWlasnie gotujeta zupe, smak juz ma :)
OdpowiedzUsuńPrzepis jest jednak nie scisly. Jaka puszke pomidorow trzeba dodac, chodzi mi o wielkosc