- sok z jednej cytryny,
- 2 ząbki czosnku,
- chili,
- kieliszek białego wina,
- olej z oliwek,
- kilka listków bazylii
Obrany czosnek, bazylię i chili drobno siekamy. Dodajemy do miski wino sok z cytryny i olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Do przygotowanej marynaty dodajemy rozmrożone lub świeże krewetki wszystko z sobą mieszając. by marynata dobrze otoczyła owoce morza. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu około 3-5 minut (gdy krewetki zrobią się różowe).
Można też je grillować .
Obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu około 3-5 minut (gdy krewetki zrobią się różowe).
Można też je grillować .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz