Dziś chcę się z wami podzielić moim przepisem na sos pomidorowy, który często wykorzystuje podczas gotowania. Można go wykorzystać na przykład przy przygotowywaniu pizzy, czy do ravioli.
Składniki
- Pomidory w puszce lub świeże,
- Cebula,
- Czosnek ,
- Oregano,
- Sól, pieprz,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- Bazylia
Przygotowanie
Rozgrzewamy patelnie, dodajemy tłuszcz. Gdy i on nabierze temperatury dodajemy drobno posiekane, cebulę i czosnek. Po ich lekkim podsmażeniu dodajemy pomidory:
- gdy używam z puszki i są one w całości kroimy je na mniejsze kawałki
- z pomidorami świeżymi - wpierw je obieramy ze skórki i kroimy na małe części. Dusimy do czasu uzyskania pożądanej konsystencji.
Całość przyprawiamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz