Składniki
- Placki tortilla wrap
- Sos do nachosów ewentualnie guacamole
- Cebula
- Filet z piersi kurczaka,
- Papryka
- Puszka kukurydzy
- Zielony Ogórek
- Papryka czerwona
- Pomidor
- Sałata lodowa mix sałat
- Przyprawa do kurczaka
- Olej do smażenia
Filet z kurczaka przyprawiamy i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po 3-4 minutach odwracamy i po kolejnych minutach odstawiamy filet na deskę do przestudzenia. W tym czasie przygotowujemy sobie resztę składników. Paprykę kroimy w paski. Ogórka i cebulę w plasterki, a kukurydzę odcedzamy . Pomidora kroimy na ćwiartki. Sałatę rwiemy na mniejsze cząstki. Placki układamy na kawałku foli spożywczej smarujemy go łyżką lub dwoma sosu do nachosów. Układamy na nim paski fileta oraz część warzyw. Całość zawijamy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz