Składniki:
- 500 g makaronu penne,
- 2 puszki tuńczyka ja używam w sosie własnym
- Jeden brokuł,
- 5 łyżek majonezu, można użyć 2 łyżek majonezu i 2 łyżek jogurtu naturalnego,
- Sól pieprz
Przygotowanie:
W garnku wstawiamy wodę na makaron, solimy ją, a gdy zacznie wrzeć wsypujemy makaron i gotujemy jak na opakowaniu, więc około 10 minut. Brokuła tniemy na małe różyczki, gotujemy tuńczyka, odcedzamy i dzielimy widelcem na mniejsze cząstki. Gdy makaron i brokuł jest gotowy odcedzamy i mieszamy penne z tuńczykiem i majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie, a na samym końcu przyozdabiamy różyczkami brokuła.
Smacznego
PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz