poniedziałek, 25 listopada 2013

Makaron z tuńczykiem i brokułami

A o to mój dzisiejszy obiadek, który przygotowuje się  bardzo szybko.  Zobaczcie sami.

Składniki:

  • 500 g makaronu penne,
  • 2 puszki tuńczyka ja używam w sosie własnym
  • Jeden  brokuł,
  • 5 łyżek majonezu, można  użyć 2 łyżek majonezu i 2 łyżek jogurtu naturalnego,
  • Sól pieprz


Przygotowanie:

W garnku wstawiamy wodę na makaron, solimy ją, a gdy zacznie wrzeć wsypujemy makaron i gotujemy jak na opakowaniu, więc około 10 minut. Brokuła tniemy na małe różyczki, gotujemy  tuńczyka, odcedzamy i dzielimy widelcem na mniejsze cząstki. Gdy makaron i brokuł jest gotowy odcedzamy i mieszamy penne z tuńczykiem i majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie, a  na samym końcu przyozdabiamy różyczkami brokuła.

Smacznego

PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz