niedziela, 24 listopada 2013

Pasta z makreli

Makrela jest bardzo popularną rybą na polskich stołach. lecz powinniśmy jeść ich  jeszcze więcej. Makrela zawiera dużą ilość kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Wspomagają one prace mózgu, obniżają cholesterol. Ma ona również selen, który jest bardzo ważny dla naszego organizmu, ponieważ ma on wpływ na naszą odporność immunologiczną, reguluje poziom hormonów wytwarzanych przez  tarczycę. Jest bogata w witaminy z grupy B, które poprawiają wygląd skóry i chronią przed anemią.

Dlatego ja dziś postanowiłem przygotować bardzo prostą pastę z wędzonej makreli.

Składniki :

  • Jedna wędzona makrela,
  • 3 łyżki majonezu,
  • Sól pieprz,
  • Szczypiorek,
  • Jedna cebula.
Przygotowanie

Makrele pozbywamy ości , dzielimy na kawałki i rozgniatamy przy użyciu widelca. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i szczypiorek. Dorzucamy majonez, całość dokładnie mieszamy i  doprawiamy do smaku.

Smacznego

PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz