poniedziałek, 11 listopada 2013

Quesadilla

Ostatnio dużo eksperymentuję w kuchni i przyrządzam potrawy z różnych stron świata, jedna z nich jest Quesadilia. Jest bardzo dobrym pomysłem na lunch czy obiad.
 A to przepis na nią


Składniki:

  • Placki tortilla,
  • Puszka pomidorów,
  • Cebulą,
  • Puszka kukurydzy,
  • Puszka czerwonej fasoli,
  • Mozzarella,
  • Ząbek czosnku,
  • Filet z kurczaka,
  • Olej do smażenia,
  • Sól, pieprz
Przygotowanie:

W garnuszku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i pomidory. Obrany ząbek czosnku wyciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy mięso nabierze koloru dorzucamy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Na patelnię dolewamy sos pomidorowy przygotowany w garnuszku. Całość gotujemy parę minut i doprawiamy według uznania. Na placek tortilla wykładamy gotową masę i posypujemy pokrojoną mozzarellą. Przykrywamy z wierzchu drugim plackiem. Tak skompletowaną potrawę obsmażamy na suchej patelni grillowej po parę minut z każdej strony. Aby w miarę szybko i łatwo obrócić nasze danie na patelni, przydatny będzie duży talerz.
Smacznego

PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości. 

Pozdrawiamy Ada i Patryk :)


3 komentarze:

  1. Polubiłam to danie od pierwszego posmakowania :) najczęściej robię ze szpinakiem i serem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smakowicie wygląda,na pewno też tak smakuje:)
    Muszę spróbować zrobić;)

    OdpowiedzUsuń